latinica | english инфо сервис | садржај | речник | контакти | помоћ 
Истраживања

Истраживања

Развојем своје истраживачке функције, Народна банка Србије остварује важан предуслов испуњења основних циљева и задатака из своје надлежности.

Поред интензивирања истраживања кроз радне папире и друге публикације, наставиће се активности на изградњи Народне банке Србије као локалног и регионалног центра истраживачких семинара и међународних конференција. С тим циљем, Народна банка Србије ће и даље развијати сарадњу с централним банкама и међународним академским и другим институцијама путем заједничког рада на истраживачким пројектима, размене студијских боравака истраживача, заједничког коришћења истраживачких ресурса, као и сарадње у организацији истраживачких семинара.

Истраживачки семинари

Да би запосленима у Народној банци Србије и другим економским стручњацима у Србији омогућила комуникацију с врхунским економистима, Народна банка Србије сваког петка организује истраживачке семинаре. Досадашњи гости на истраживачким семинарима били су водећи економисти попут Бојана Јовановића, Лукреције Рајхлин, Бернара Диме, Чарлса Енгела, Жорди Галија, Фабриција Зилиботија и многих других...


Конференцијe и истраживачки курсеви

У оквиру стратегије развоја истраживања, Народна банка Србије организује међународне конференције из области од посебног интереса у истраживачком смислу. Уз јачање репутације банке, циљ ових конференција је укључивање неких водећих светских стручњака у тим областима, као и младих људе из Србије који представљају значајан потенцијал и оних који су активни истраживачи.

Погледајте...
Стручни радови
Библиотека
Корисни линкови