latinica | english инфо сервис | садржај | речник | контакти | помоћ 

21.02.2013.

У Народној банци Србије одржан округли сто „Унапређење процене непокретности у Србији”

Народна банка Србије је данас, у сарадњи са USAID-ом, организовала округли сто под називом „Унапређење процене непокретности у Србији”. На округлом столу учествовали су представници пословних банака, Удружења банака Србије, Националне корпорације за осигурање стамбених кредита, компанија за процену непокретности, удружења проценитеља, Народне банке Србије, као и еминентни професори са Економског факултета у Београду.

Адекватна процена вредности непокретности је једна од мера којом се умањује ризик од потешкоћа у отплати стамбених кредита, као и других кредита обезбеђених непокретношћу као залогом. Циљ округлог стола је био да се пронађу могући начини за увођење међународних стандарда процене у домаћу праксу из ове области. Постизањем тог циља створили би се услови за добијање реалних вредности датих залога на кредите, чиме би се допринело стабилности финансијског система.

После одржаних презентација и конструктивне дискусије, учесници округлог стола су се договорили да наставе сарадњу која ће довести до унапређења професије проценитеља и стандардизације поступка процене вредности непокретности.

Кабинет гувернера