ћирилица | english info servis | rečnik | sadržaj | kontakti | pomoć 

Guverneru Jorgovanki Tabaković uručena nagrada „Digital life – digitalizacijom do unapređenja kvaliteta života”

07.02.2019.  07. 02. 2019. Гувернеру Јоргованки Табаковић уручена награда “Digital life – дигитализацијом до унапређења квалитета живота” Guverneru Narodne banke Srbije Jorgovanki Tabaković uručena je danas specijalna nagrada PC Press – TOP 50 pod nazivom „Digital life – digitalizacijom do unapređenja kvaliteta života” za uvođenje sistema za instant plaćanja, kao projekta koji je obeležio 2018. godinu u ovoj oblasti.

Guverner Jorgovanka Tabaković izjavila je prilikom uručenja nagrade da je i uvođenje instant platnog sistema priznanje i dokaz promenjenog načina rada Narodne banke Srbije u proteklih više od šest godina – da se rezultati ne najavljuju, već da se o njima govori tek kada počnu da donose konkretne koristi za građane i privredu.

„Mi ne pratimo druge, već smo lider i u uvođenju najsavremenijih usluga”, istakla je ona. Takođe, podsetila je da instant plaćanja omogućavaju da se zadrže prednosti gotovine, kao što su stalna dostupnost sredstava, izvršavanje transakcija za samo nekoliko sekundi, a da se izbegnu mogućnost zloupotrebe, visoki troškovi upravljanja gotovinom i sl.

07. 02. 2019. Гувернеру Јоргованки Табаковић уручена награда “Digital life – дигитализацијом до унапређења квалитета живота” Prema njenim rečima, o svim prednostima sistema za instant plaćanja, u kojem je prosečno vreme izvršenja transakcija samo 1,25 sekundi, tek će se govoriti.

Stručni žiri za dodelu nagrade guverneru Jorgovanki Tabaković kao obrazloženje naveo je da sistem za instant plaćanja predstavlja revolucionarni projekat, koji je, posle dve godine priprema, u oktobru prošle godine počeo s radom i prevazišao sva očekivanja.

Nagradu su uručile direktor medijske kuće PC Press Vesna Čarknajev i glavni i odgovorni urednik portala PC Press Tatjana Ostojić.

Nagrade PC Press – TOP 50 dodeljuju se već 22 godine za najbolje onlajn stvari u Srbiji.