ћирилица | english info servis | rečnik | sadržaj | kontakti | pomoć 

30.10.2017.

Počeli zvanični razgovori misije Međunarodnog monetarnog fonda s delegacijom Republike Srbije

Plenarnim sastankom, održanim danas u Narodnoj banci Srbije, počeli su zvanični razgovori predstavnika Republike Srbije i misije Međunarodnog monetarnog fonda.

Delegaciju Republike Srbije na plenarnom sastanku predvodila je guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković, koja je i guverner Republike Srbije u Međunarodnom monetarnom fondu, a u razgovorima su učestvovali i ministar finansija Dušan Vujović sa saradnicima.

Misija MMF-a, koju predvodi Džejms Rouf, boravi u Beogradu od 26. oktobra do 7. novembra, radi završetka osmog razmatranja rezultata u sprovođenju aktuelnog stendbaj aranžmana Republike Srbije.

Trogodišnji stendbaj aranžman koji je zaključen februara 2015. godine uspešno se sprovodi, uz ostvarenje dobrih makroekonomskih rezultata u okviru dogovorenog ekonomskog programa. Tokom ovog razmatranja aranžmana, koje je i poslednje, razgovaraće se o najnovijim makroekonomskim i fiskalnim kretanjima, realizaciji dogovorenih mera u trećem tromesečju 2017. godine, kao i o okviru budžeta za 2018. godinu. Posebna pažnja biće posvećena merama za sprovođenje važnih strukturnih reformi. Takođe, biće diskutovano i o merama koje mogu da učvrste postignute rezultate i unaprede ekonomsku efikasnost.

S obzirom na to da aktuelni stendbaj aranžman ističe februara 2018. godine, razgovaraće se i o modalitetima buduće saradnje s Međunarodnim monetarnim fondom.

Kabinet guvernera