ћирилица | english info servis | rečnik | sadržaj | kontakti | pomoć 

07.12.2017.

Narodna banka Srbije sve izveštaje podnosi Narodnoj skupštini u predviđenim rokovima

Povodom neistina koje su na sednici Narodne skupštine Republike Srbije izneli pojedini poslanici, Narodna banka Srbije obaveštava javnost da je sve propisane izveštaje u proteklih pet godina, u vreme mandata guvernera Jorgovanke Tabaković, Narodnoj skupštini dostavila i dostavlja u predviđenim rokovima.

Ove godine izveštaji Narodnoj skupštini, po primerak za svaku poslaničku grupu, dostavljeni su 29. juna i javno su razmatrani na sednici Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava.
 
Podsećamo na to da Narodna banka Srbije, najkasnije do 30. juna naredne godine, podnosi Narodnoj skupštini godišnji izveštaj o monetarnoj politici, uz obrazloženje svih faktora koji su uticali na sprovođenje te politike. Takođe, najkasnije do 30. septembra tekuće godine, podnosi Narodnoj skupštini polugodišnji izveštaj o monetarnoj politici. Ovi izveštaji sadrže podatke i analize o strategiji monetarne politike, makroekonomskim kretanjima, o utvrđenoj, sprovedenoj i planiranoj monetarnoj politici.

Narodna banka Srbije, najkasnije do 30. juna naredne godine, podnosi Narodnoj skupštini godišnji izveštaj o svom poslovanju i rezultatima rada. Najkasnije do 30. juna naredne godine, Narodna banka Srbije podnosi Narodnoj skupštini i godišnji izveštaj o stabilnosti finansijskog sistema.

Kabinet guvernera