ћирилица | english info servis | rečnik | sadržaj | kontakti | pomoć 

12.03.2018.

Počeli zvanični razgovori sa misijom Međunarodnog monetarnog fonda

Plenarnim sastankom održanim danas u Narodnoj banci Srbije počeli su zvanični razgovori predstavnika Republike Srbije s misijom Međunarodnog monetarnog fonda. Delegaciju Republike Srbije predvodila je guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković, koja predstavlja Republiku Srbiju u Međunarodnom monetarnom fondu, a u razgovorima je učestvovao i ministar finansija Dušan Vujović.

Misija Međunarodnog monetarnog fonda, koju predvodi Džejms Rouf, boravi u Beogradu od 8. do 16. marta, a tokom razgovora biće sumirani postignuti rezultati nedavno završenog aranžmana Republike Srbije s Međunarodnim monetarnim fondom i sagledana najnovija makroekonomska i fiskalna kretanja.

S obzirom na to da su sprovođenjem dogovorenog ekonomskog programa u prethodne tri godine, koji je bio podržan stendbaj aranžmanom iz predostrožnosti, ostvareni ciljevi u postizanju makroekonomske ravnoteže i stabilnosti javnih finansija, kao i u sprovođenju reformi u finansijskom sektoru, ovom prilikom razgovori će se voditi o prioritetima ekonomske politike u narednom periodu, kojima bi se učvrstili postignuti rezultati i obezbedio dugoročan i održiv privredni rast.

U tom smislu, biće reči o merama ekonomske politike, institucionalnim i strukturnim reformama koje treba sprovoditi, kao i o modalitetima buduće saradnje Republike Srbije s Međunarodnim monetarnim fondom.

Kabinet guvernera