ћирилица | english info servis | rečnik | sadržaj | kontakti | pomoć 

2018-04-25 12:58:08.0

Obaveštenje o polaganju stručnog ispita za sticanje zvanja ovlašćenog posrednika i ovlašćenog zastupnika u osiguranju

Polaganje stručnog ispita za sticanje zvanja ovlašćenog posrednika i ovlašćenog zastupnika u osiguranju, biće održan u periodu od 28. maja. – 1. juna 2018. godine u prostorijama Narodne banke Srbije, Nemanjina 17, Beograd.

Rok za prijavljivanje kandidata je 18. maj 2018. godine. Prijave sa kompletnom dokumentacijom podnose se Narodnoj banci Srbije, Sektoru za nadzor nad obavljanjem delatnosti osiguranja – Grupa za sprovođenje stručnih ispita, Nemanjina 17, Beograd.

Spisak kandidata sa satnicom polaganja će biti objavljen na internet stranici Narodne banke Srbije do 24. maja 2018. godine.

Informacije o ponovnom polaganju stručnog/dodatnog ispita:

Lica koja nisu položila stručni/dodatni ispit u prethodnom ispitnom roku za ovlašćenog posrednika, odnosno ovlašćenog zastupnika mogu se prijaviti za polaganje u majskom ispitnom roku.

Takođe, lica koja su zvanje ovlašćenog posrednika, odnosno ovlašćenog zastupnika stekla u inostranstvu, radi sticanja tog zvanja u Republici Srbiji mogu polagati dodatni ispit na srpskom jeziku koji se odnosi na poznavanje domaćih propisa iz oblasti osiguranja. Prijave sa kompletnom dokumentacijom podnose se Narodnoj banci Srbije, Sektoru za nadzor nad obavljanjem delatnosti osiguranja – Grupa za sprovođenje stručnih ispita, Nemanjina 17, Beograd.

U pogledu organizacije ponovnog/dodatnog ispita, kao i spiska kandidata važe isti termini kao i za stručni ispit.

Literatura:  Priručnik za obuku za polaganje stručnog ispita za sticanje zvanja ovlašćenog posrednika i ovlašćenog zastupnika u osiguranju

Za sve dodatne informacije možete se obratiti Sektoru za nadzor nad obavljanjem delatnosti osiguranja na telefon: 011/333-8211, 333-8528 i 333-8212.

Sektor za nadzor nad obavljanjem delatnosti osiguranja