ћирилица | english info servis | rečnik | sadržaj | kontakti | pomoć 

07.05.2018.

Počeli zvanični razgovori s misijom Međunarodnog monetarnog fonda o budućoj saradnji Srbije s tom institucijom

Plenarnim sastankom održanim danas u Narodnoj banci Srbije počeli su zvanični razgovori predstavnika Republike Srbije s misijom Međunarodnog monetarnog fonda. Delegaciju Republike Srbije na Plenarnom sastanku predvodila je guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković, koja je i guverner Republike Srbije u Međunarodnom monetarnom fondau, a u razgovorima su učestvovali i predstavnici ministarstava finansija i privrede.

Misija Međunarodnog monetarnog fonda, koju predvodi Džejms Rouf, boravi u Beogradu od 7. do 18. maja radi razmatranja modaliteta buduće saradnje sa Srbijom.

Tom prilikom biće sagledana aktuelna makroekonomska kretanja i projekcije. Takođe, biće nastavljen dijalog dveju strana vođen tokom prethodne posete misije u martu u Beogradu, kao i tokom Prolećnog zasedanja MMF-a i Grupacije Svetske banke u Vašingtonu, o osnovama ekonomskog programa koji bi bio podržan novim, nefinansijskim, savetodavnim aranžmanom ove međunarodne finansijske institucije.

Novi aranžman trebalo bi da obezbedi očuvanje postignute makroekonomske i fiskalne stabilnosti, kao i podršku nastavku sprovođenja neophodnih strukturnih reformi radi postizanja snažnijeg i održivog privrednog rasta.

Kabinet guvernera