ћирилица | english info servis | rečnik | sadržaj | kontakti | pomoć 

18.09.2018.

Narodna banka Srbije nizom aktivnosti obeležava manifestaciju „Dani evropske baštine 2018”

Narodna banka Srbije će i ove godine, kao što je to činila i godinama unazad, učestvovati u obeležavanju manifestacije „Dani evropske baštine 2018”, tako što će u subotu, 29. septembra, otvoriti svoje zdanje u Ulici kralja Petra 12 za grupne posete građana.

U okviru ovogodišnjih „Dana evropske baštine”, obeležava se Evropska godina kulturne baštine, koja je posvećena temi „Umetnost deljenja”. Cilj Evropske godine kulturne baštine jeste da što više ljudi podstakne da otkriju evropsku kulturnu baštinu, dođu u dodir s njom i tako ojačaju osećaj pripadnosti zajedničkom evropskom prostoru.

Prema programu koji je planiran, posetioci će, uz pomoć zaposlenih, moći u prostoru svečanog hola Narodne banke Srbije da se upoznaju sa istorijatom izgradnje ovog zdanja i zanimljivim podacima o početku rada Narodne banke.

U izložbeno-edukativnom prostoru biće im predstavljena stalna numizmatička postavka „Novac na tlu Srbije”, tematske izložbe, kao i prateći interaktivni sadržaji.

Na kraju obilaska posetioci će dobiti prigodan poklon – novčanicu sa sopstvenim likom.

Grupne posete (do 50 posetilaca u grupi) moguće su u terminima od 10.30, 12.30 i 14.30. Obavezno je prijavljivanje posete, radnim danima od 10.00 do 16.00 časova, na broj telefona: 011/30-27-128 ili na imejl: izlozba@nbs.rs. Prilikom prijavljivanja obavezno treba navesti broj ličnog dokumenta.

Centar za posetioce