ћирилица | english info servis | rečnik | sadržaj | kontakti | pomoć 

10.10.2018.

Delegacija Republike Srbije na Godišnjoj skupštini Međunarodnog monetarnog fonda i Grupacije Svetske banke

Delegacija Republike Srbije, koju predvodi Jorgovanka Tabaković, guverner Narodne banke Srbije i guverner Srbije u Međunarodnom monetarnom fondu, prisustvovaće Godišnjoj skupštini Međunarodnog monetarnog fonda i Grupacije Svetske banke, koja se održava od 8. do 16. oktobra na Baliju u Indoneziji. Delegacija Srbije, koju čine predstavnici Narodne banke Srbije i Ministarstva finansija, učestvovaće na Godišnjoj skupštini od 10. do 15. oktobra.

Glavne teme razmatranja na Godišnjoj skupštini biće kretanja i izgledi u svetskoj ekonomiji, razvoj na svetskim finansijskim tržištima i ključni izazovi ekonomskih politika. Posebna pažnja biće posvećena digitalizaciji i novim tehnologijama, odnosno njihovoj pravovremenoj primeni i kontinuiranom razvoju, kako bi se postigao dugoročno održiv privredni rast.

Delegacija Republike Srbije će s predstavnicima Međunarodnog monetarnog fonda razgovarati o najnovijim makroekonomskim i fiskalnim kretanjima i napretku ostvarenom u strukturnim reformama, te nastaviti sumiranje rezultata u sprovođenju novog ekonomskog programa podržanog Instrumentom za koordinaciju politike, čije je prvo razmatranje obavljeno tokom nedavne posete misije ove institucije.

S predstavnicima Svetske banke razgovaraće se o aktuelnoj i budućoj finansijskoj saradnji u okviru programa za Republiku Srbiju, Strateški okvir za partnerstvo u periodu od 2016. do 2020. godine.

Godišnja skupština predstavlja odličnu priliku i za niz bilateralnih susreta, koje će članovi delegacije Republike Srbije imati kako bi se predstavnici zemalja upoznali s prednostima ulaganja u našu zemlju.

Kabinet guvernera