ћирилица | english info servis | rečnik | sadržaj | kontakti | pomoć 

18.08.2010.

U Filijali Narodne banke Srbije u Novom Sadu održana konferencija „Zaštita od deviznog rizika“

U filijali Narodne banke Srbije u Novom Sadu je održana konferencija na temu „Zaštita od deviznog rizika“. Konferenciju je organizovala Narodna banka Srbije, nakon uspešne konferencije organizovane u sedištu u Beogradu, radi dalje afirmacije i podsticaja korišćenja  instrumenata zaštite od deviznog rizika.

Učesnici konferencije su bili domaća preduzeća  iz Vojvodine koja se bave spoljnotrgovinskim poslovima, kao i banke koje nude instrumente zaštite od deviznog rizika. Nakon uvodnog obraćanja viceguvernera Bojana Markovića, prisutnima je  predstavljen ekonomski i pravni aspekt rizika promene deviznog kursa.  Usledilo je predstavljanje  raspoloživih instrumenata za zaštitu od deviznog rizika, a zatim i internet stranice Narodne banke Srbije posvećene riziku promene deviznog kursa i načinima zaštite od ovog tipa tržišnog rizika.

Na konferenciji su još jednom istaknute prednosti korišćenja instrumenata zaštite od deviznog rizika koji korisnicima pružaju izvesnost, veći stepen sigurnosti i stabilnosti u poslovanju i mogućnost fokusiranja na osnovnu delatnost.

Kabinet viceguvernera