latinica | english

Мултимедијална изложба „На врелу неимарства – архитекти породице Татић”

У галерији Народне банке Србије у Немањиној 17 посетиоци могу да погледају мултимедијалну изложбу „На врелу неимарства – архитекти породице Татић”, на којој је приказана интелектуална заоставштина архитекте и историчара уметности Жарка Татића, његовог млађег брата архитекте Рајка Татића, као и најмлађег међу њима Војина Татића. Изложба је отворена током културне манифестације Ноћ музеја, у суботу 20. маја.

Поред тога, на изложби је изложено преко стотину оригиналних ауторских пројеката, цртежа и скица, личних предмета и докумената Рајка Татића, свестраног и креативног градитеља, једног од најплоднијих неимара прошлог века, који је својим богатим стваралачким опусом заузео значајно место у историји српске архитектуре.

Изложба ће бити отворена до 2. јуна 2017. године.


„Ноћи музеја” у Народној банци Србије

Народна банка Србије ће и ове годинe учествовати у „Ноћи музеја”, која ће бити одржана у суботу, 20. маја, од 17 часова до један сат ујутру. Посетиоци галерије Народне банке Србије у Немањиној 17 моћи ће да погледају мултимедијалну изложбу „На врелу неимарства – архитекти породице Татић”. Свечано отварање заказано је за 19 часова.

 

 

 

 

 

Noc muzeja - pozivnica