21/02/2022

Халкбанк а. д. Београд омогућила коришћење deep link-а за IPS плаћања на интернету својим корисницима

Халкбанк а.д. Београд омогућила је својим клијентима употребу deep link технологије за извршавање IPS плаћања на интернету. Клијенти који на свом мобилном телефону имају инсталирану и активирану апликацију мобилног банкарства ове банке могу да извршавају IPS плаћања на интернет продајним местима у свега неколико кликова.

Плаћање у свега неколико кликова омогућено је на мобилним уређајима корисника избором опције IPS skeniraj као начина плаћања. Из приказане падајуће листе банака које су омогућиле овај вид плаћања потребно је изабрати банку чијом апликацијом корисник жели да изврши плаћање и на крају кликнути на дугме плати. На тај начин купац ће покренути жељену апликацију мобилног банкарства на свом мобилном телефону, у којој ће потврдити извршавање жељеног плаћања.
Подржавањем таквог процеса плаћања, Халкбанк а.д. Београд и друге банке које су почетком месеца то већ омогућиле својим клијентима, уз једноставан и брз процес плаћања на интернету, омогућавају и сигуран процес плаћања, у коме се не остављају осетљиви подаци о платном инструменту на страници трговца. Процес плаћања се потврђује и реализује у сигурном окружењу апликације мобилног банкарства и у оквиру вишеструких безбедносних механизама примењених од стране IPS НБС система и његових учесника.

Константним проширивањем базе корисника мобилног банкарства који могу да изврше плаћање на такав начин и постојањем описаних процеса који гарантују сигурност и једноставност плаћања на интернету, начин плаћања IPS skeniraj  представља јединствено решење на тржишту, које и трговцима доноси вишеструке користи – новчана средства су на рачуну трговца у неколико секунди, нема потребе за управљањем или чувањем осетљивих информација о платном инструменту купца, једноставност имплементације решења, једноставно и брзо плаћање за купце, потенцијално ниже накнаде због ценовне политике Народне банке Србије и др.

Поред Халкбанк а.д. Београд, употребу deep link технологије за извршавање IPS плаћања на интернету омогућило је још осам банака у Србији: Банка Интеза, Еуробанк-Директна, Ерсте банка, Уникредит банка, ОТП банка, Комерцијална банка, Рајфајзен банка и АИК банка.

Сектор за платни систем