30/05/2022

Подизање готовине уз куповину Дина картицом у малопродајним објектима Меркатор, Рода и Идеа

Народна банка Србије обавештава грађане да је за кориснике Дина картица компанија „Меркатор-С” у својим малопродајним објектима Меркатор, Рода и Идеа увела нову услугу која им омогућава подизање готовог новца без одласка до банкомата или шалтера банке.

Услуга „Подигни динаре” јесте услуга која корисницима Дина картица омогућава истовремену куповину и подизање готовине. Захваљујући разгранатој мрежи продајних места Меркатор, Рода и Идеа, посебно у оним срединама у којима је мање развијена мрежа банкомата, услуга сервиса подизања готовине уз куповину у DinaCard систему биће доступна великом броју потрошача, чиме ће им бити олакшан приступ готовини. Истовремено, понуда сервиса „Подигни динаре” увећава конкурентност трговаца, јер представља могућност за привлачење додатног броја потрошача у продајни објекат.

Прва трансакција подизања готовине уз куповину на продајним местима Меркатор, Рода и Идеа обављена је данас на продајном месту „Меркатор центар” у Београду. Догађају су присуствовали гувернер Народне банке Србије Јоргованка Табаковић и представници компаније „Меркатор-С” и Уникредит банке АД Београд. Гувернер Јоргованка Табаковић је нагласила да је у претходном периоду много тога урађено и да Народна банка Србије наставља активности на промоцији и развоју безготовинских плаћања и омасовљењу савремених платних услуга. Такође, истакла је да је за даљи развој националних платних инструмената врло значајна подршка компанија које препознају значај домаћих производа и користи које ти производи пружају и њима и економском систему.

„Онај ко користи Дина картицу има многе погодности – јефтиније је и сигурније јер тим системом управља Народна банка Србије. Колико је то важно у овим околностима, нећу ни да говорим”, рекла је гувернер Јоргованка Табаковић. Истакла је да успеси националног картичног система не би били могући без подршке институција и компанија које препознају квалитет, користи и важност домаћих брендова, као што je компанија „Меркатор-С”. Гувернер Јоргованка Табаковић је тој компанији захвалила на омогућавању нове услуге за кориснике националне платне картице и на организацији овог догађаја.

 

Сектор за платни систем