22/12/2022

Алта банка а.д. Београд омогућила коришћење deep link технологије за IPS плаћања

Сви клијенти Алта банке који на свом мобилном телефону имају инсталирану и активирану апликацију мобилног банкарства ове банке могу да користе један од најсавременијих и најједноставнијих начина плаћања на интернету у Србији –технологију deep link у оквиру метода плаћања „IPS skeniraj”.
 
То значи да на сајтовима који својим купцима омогућавају плаћање методом „IPS skeniraj” и клијенти Алта банке из приказане падајуће листе могу изабрати своју банку приликом плаћања, чиме ће отворити апликацију мобилног банкарства, у којој ће потврдити извршавање жељеног плаћања.
 
Овакав процес и начин плаћања повећава сигурност купаца приликом плаћања, јер омогућава куповину на интернету без остављања осетљивих података о свом платном инструменту. Поред тога, плаћање се потврђује и реализује у сигурном окружењу апликације мобилног банкарства и у оквиру вишеструких безбедносних механизама примењених од стране IPS НБС система и његових учесника.
 
Начин плаћања „IPS skeniraj” представља јединствено решење на тржишту, које и трговцима доноси вишеструке користи – новац је на рачуну трговца за неколико секунди, нема потребе за управљањем или чувањем осетљивих информација о платном инструменту купца, једноставност имплементације решења, једноставно и брзо плаћање за купце, ниже накнаде због ценовне политике Народне банке Србије и др.
 
Поред Алта банке, употребу технологије deep link за извршавање IPS плаћања на интернету омогућило је још 13 банака у Србији, и то: Банка Интеза, Еуробанк Директна, Ерсте банка, Уникредит банка, ОТП банка, НЛБ Комерцијална банка, Рајфајзен банка, АИК банка, Халкбанк, Адико банк, РБА банка, Банка Поштанска штедионица и Моби банка.

 

Сектор за платни систем