21/04/2023

Прво републичко такмичење у едукативном квизу „Знамените личности на динарским новчаницама”

У организацији Народне банке Србије и Економског факултета у Нишу, данас је одржано прво републичко такмичење у едукативном квизу „Знамените личности на динарским новчаницама”. Седам најбоље пласираних екипа с регионалних такмичења, које чине матуранти економских школа широм Србије, одмерило је своје знање о лику и делу знаменитих личности на српским банкнотама.

Прво место освојила је екипа Економско-трговинске школе из Параћина, друго место заузела је екипа из Економско-трговинске школе из Косовске Митровице, док је треће место припало матурантима Економске школе „Боса Милићевић” из Суботице.

Едукативни квиз садржи питања о знаменитим личностима на динарским новчаницама почев од 1876. године све до оптицајних новчаница, које данас користимо као средство плаћања у нашој земљи. Приликом одговарања на питања постављена у квизу такмичари се опредељују за један од три понуђена одговора, после чега им у форми новчанице бива представљен тачан одговор, као и кратка прича са занимљивостима из живота личности представљених на новцу.

Честитамо победницима и захваљујемо свим такмичарима на учешћу.

Кабинет гувернера