latinica | english инфо сервис | садржај | речник | контакти | помоћ 

Одржан трећи наградни турнир „Монетура“ у Народној банци Србије

22. 12. 2017. Трећи наградни турнир у друштвено едукативној игри „Монетура” одржан је данас у Народној банци Србије. Прво место освојиo је Константин Лукић, студент Економског факултета у Београду, друго место Гељдијана Рамић, студент Економског факултета у Суботици, а трећепласирана је Сања Радоњић, студент Економског факултета у Нишу. Они ће добити прилику да учествују на наредној летњој пракси за студенте у Народној банци Србије.

Поред организовања турнира у „Монетури”, сарадња Народне банке Србије с факултетима подразумева реализацију програма студентских пракси, праћења рада студената и формирања програма запошљавања, у складу с могућностима и пословним активностима централне банке. Формирање менторских програма за студенте факултета, организовање гостујућих предавања и учешћа наших запослених на конференцијама и округлим столовима на факултетима, само су неки облици сарадње. Народна банка Србије, као друштвено одговорна институција, даје велики значај финансијској едукацији младих, која је из дана у дан све важнија, поготово сада када се они суочавају с појавом све сложенијих финансијских производа.

Турнир у „Монетури” представља резултат вишегодишњег улагања Народне банке Србије у област финансијске едукације и континуиране сарадње централне банке са економским факултетима.

Народна банка Србије успоставила је сарадњу с факултетима економских, правних и организационих наука, која је потврђена и потписивањем Меморандума о пословној сарадњи. Потписници су економски факултети у Београду, Крагујевцу, Нишу, Косовској Митровици и Суботици, правни факултети из Београда, Новог Сада, Крагујевца, Ниша и Косовске Митровице и београдски Факултет организационих наука. Такође, Меморандум је потписан и с Математичким факултетом.

На овогодишњем турниру учествовало је девет факултета, а право да се такмиче остварили су студенти завршних година с просеком осам (8,00) и више у досадашњем току студија.

Народна банка Србије је реализовала више од деведесет турнира у средњим економским школама и на економским факултетима широм Србије.

Кабинет гувернера