Народна банка Србије
 

„Ноћ музеја” у Народној банци Србије

У оквиру манифестације „Ноћ музеја”, у суботу, 19. маја, у изложбеном простору Народне банке Србије на Славији, у 19 часова биће отворена изложба фотографија „Завештање” аутора Зорана Милутиновића. На овој изложби аутор ће представити 98 фотографија животиња (инсеката, птица, сисара) великог формата.

„Фотографски записи које Милутиновић жели да подели са нама проницљиви су, провокативни, са изграђеним естетским критеријумима, што је свакако лако уочљиво. Међутим, оно што сам препознао као позадину јесте Зоранова идеја да не снима фотографије које остављају без даха, већ да пред нас изнесе фотографије које терају на размишљање, па потом и разговор…”, рекао је о Милутиновићевим фотографијама Игор Рил, историчар уметности и главни уредник часописа National Geographic Srbija, који ће отворити изложбу.

Др Зоран Милутиновић, лекар и редовни професор Медицинског факултета у Београду, учествовао је на више од три стотине изложби у преко тридесет земаља на свим континентима и добитник је више од педесет награда и похвала, а посебно га интересује фотографисање природе. Приредио је осамнаест самосталних изложби, а од 2009. до 2012. од стране Фото-савеза Србије био је проглашаван за најуспешнијег аутора у Србији.

Поред тога, носилац је звања кандидата мајстора фотографије (КМФ) и звања eкселенције – платина Интернационалне федерације фотографских асоцијација (EFIAP/p). Овом приликом ће бити представљена и фото-монографија „Завештање” Зорана Милутиновића.

Изложба ће бити отворена за јавност до 2. јуна.