latinica | english инфо сервис | садржај | речник | контакти | помоћ 

19.11.2018.

Број продајних места на интернету за кориснике Дина картице расте

Народна банка Србије обавештава грађане да број продајних места на којима је могуће платити националном платном картицом убрзано расте, па је у овом тренутку Дина картицом могуће платити на преко 40 продајних места на интернету. Домаћом картицом се могу, између осталог, купити књиге, спортска опрема, одећа, играчке, намештај, могу се платити услуге осигурања, као и услуге према држави на порталу еУправа.

Подсећамо на то да је Банка Интеза, као један од највећих домаћих прихватилаца платних картица на интернету, одлучила да првенствено малим трговцима који тренутно не користе канал електронске куповине омогући да своје пословање прошире и на интернет, и то под изузетно повољним условима. Управо су ниски трошкови националне картичне шеме Дина картице то омогућили.

Један од првих трговаца који је омогућио плаћање националном картицом на интернету јесте робна кућа намештаја „Икеа”, а тренутни списак продајних места на којима можете плаћати домаћом картицом на интернету можете пронаћи на линку:
http://www.dinacard.nbs.rs/documents/lista_akceptanati.pdf.

За више информација о Дина картици посетите: www.dinacard.nbs.rs.

Кабинет гувернера