latinica | english инфо сервис | садржај | речник | контакти | помоћ 

16.01.2019.

Плаћање националном платном картицом Динакард на интернету

Народна банка Србије обавештава грађане да се број продајних места на интернету на којима је могуће платити робу или услуге домаћом платном картицом стално увећава, и да у овом тренутку Дином може да се плати на више од 70 продајних места на интернету. Прилику да плате националном картицом на интернет продавницама домаћих трговаца имају сви корисници Дина картице, без обзира на то која банка им је издала картицу.

Дином је могуће платити на комерцијалним сајтовима, где се могу купити књиге, одећа, обућа, карте за позоришта, аутобуске карте, спортска опрема, козметика, дечје играчке и многи други производи и услуге, али и на интернет презентацијама државних агенција, институција и јавних предузећа, попут Агенције за привредне регистре, портала еУправа или јавних предузећа попут Заводa за уџбенике, Паркинг сервиса или Скијалишта Србије.

Ширењу прихватне мреже на интернету допринела је и успешна акција Банке Интеза из септембра месеца, када је ова банка, као један од највећих домаћих прихватилаца платних картица на интернету, одлучила да првенствено малим трговцима, који до тог тренутка нису користили канал електронске продаје, понуди изузетно повољне услове за успостављање интернет продавнице и прихватање домаће картице. Могућности Банке Интеза да понуди поменуте услове малим трговцима знатно су допринели ниски трошкови националне картичне шеме.

Потпун списак продајних места на којима можете плаћати домаћом картицом на интернету можете пронаћи на овом линку, а за више информација о Динакард систему посетите: www.dinacard.nbs.rs

Сектор за платни систем