latinica | english инфо сервис | садржај | речник | контакти | помоћ 

20.07.2020.

Новчани део награде „Херој Београда” Народна банка Србије уручила Клиничком центру Србије

У складу са одлуком гувернера Јоргованке Табаковић, Народна банка Србије доделила је новчани износ награде „Херој Београда” од 500.000 динара Клиничком центру Србије.

Награду „Херој Београда” Народној банци Србије доделио је Град Београд јер је, како је наведено у образложењу, беспрекорним функционисањем у време пандемије вируса корона сачувала финансијску стабилност у Србији.

„У изазовним околностима које су услед пандемије вируса корона задесиле цео свет, хероји су сви они који свој посао раде предано, без подсећања и позивања на дужност. Међутим, посебна захвалност, дивљење и подршка морају бити упућени онима који су у борби с вирусом најизложенији и најпожртвованији, а то су наши лекари и сви медицински радници. То су наши истински хероји, темељ и прва линија одбране у борби с непредвидивом глобалном пошасти. Због тога сам одлучила да новчани износ који је Народна банка Србије примила од Града Београда као добитник награде ’Херој Београда’ за посебан допринос у борби с вирусом корона очувањем монетарне и финансијске стабилности донирамо управо Клиничком центру Србије. И ваше ангажовање и залагање створили су неопходне предуслове да реагујемо и бројним економским мерама пружимо снажну подршку грађанима и привреди. Износ можда није велики, а сигурно ни довољан, али је знак нашег дубоког уважавања свих напора које улажете за општу добробит, и у складу с мотом којег се придржавамо да све што радимо, радимо с људима и за људе. Ви то својим радом свакодневно потврђујете и живите за то”, изјавила је гувернер Јоргованка Табаковић поводом уручења новчаног дела награде директору Клиничког центра Србије Милики Ашанину.

Награда „Херој Београда” додељена је 17. јуна у Скупштини града физичким и правним лицима који су дали посебан допринос у спречавању појаве, ширења и сузбијања вируса корона и заштите становништва од те болести.

Кабинет гувернера