Narodna banka Srbije
 

Održan treći nagradni turnir „Monetura“ u Narodnoj banci Srbije

22. 12. 2017. Treći nagradni turnir u društveno edukativnoj igri „Monetura” održan je danas u Narodnoj banci Srbije. Prvo mesto osvojio je Konstantin Lukić, student Ekonomskog fakulteta u Beogradu, drugo mesto Geljdijana Ramić, student Ekonomskog fakulteta u Subotici, a trećeplasirana je Sanja Radonjić, student Ekonomskog fakulteta u Nišu. Oni će dobiti priliku da učestvuju na narednoj letnjoj praksi za studente u Narodnoj banci Srbije.

Pored organizovanja turnira u „Moneturi”, saradnja Narodne banke Srbije s fakultetima podrazumeva realizaciju programa studentskih praksi, praćenja rada studenata i formiranja programa zapošljavanja, u skladu s mogućnostima i poslovnim aktivnostima centralne banke. Formiranje mentorskih programa za studente fakulteta, organizovanje gostujućih predavanja i učešća naših zaposlenih na konferencijama i okruglim stolovima na fakultetima, samo su neki oblici saradnje. Narodna banka Srbije, kao društveno odgovorna institucija, daje veliki značaj finansijskoj edukaciji mladih, koja je iz dana u dan sve važnija, pogotovo sada kada se oni suočavaju s pojavom sve složenijih finansijskih proizvoda.

Turnir u „Moneturi” predstavlja rezultat višegodišnjeg ulaganja Narodne banke Srbije u oblast finansijske edukacije i kontinuirane saradnje centralne banke sa ekonomskim fakultetima.

Narodna banka Srbije uspostavila je saradnju s fakultetima ekonomskih, pravnih i organizacionih nauka, koja je potvrđena i potpisivanjem Memoranduma o poslovnoj saradnji. Potpisnici su ekonomski fakulteti u Beogradu, Kragujevcu, Nišu, Kosovskoj Mitrovici i Subotici, pravni fakulteti iz Beograda, Novog Sada, Kragujevca, Niša i Kosovske Mitrovice i beogradski Fakultet organizacionih nauka. Takođe, Memorandum je potpisan i s Matematičkim fakultetom.

Na ovogodišnjem turniru učestvovalo je devet fakulteta, a pravo da se takmiče ostvarili su studenti završnih godina s prosekom osam (8,00) i više u dosadašnjem toku studija.

Narodna banka Srbije je realizovala više od devedeset turnira u srednjim ekonomskim školama i na ekonomskim fakultetima širom Srbije.

Kabinet guvernera