Narodna banka Srbije
 
Odnosi sa inostranstvom | Saradnja sa Evropskom unijom

Zbornik radova s konferencije „Ekonomsko upravljanje u Evropi i proces pristupanja Evropskoj uniji: koja je uloga centralnih banaka“

Decembra 2015. godine objavljena je publikacija posvećena međunarodnoj konferenciji  „Ekonomsko upravljanje u Evropi i proces pristupanja Evropskoj uniji: koja je uloga centralnih banaka“ koja je uspešno održana u maju 2015. godine u organizaciji Narodne banke Srbije i Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju (Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit GmbH – GIZ).

Urednici publikacije su guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković i profesor Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Ljubljani Mojmir Mrak.

Publikacija predstavlja zbornik tekstova – izlaganja učesnika konferencije, koja je na celovit način obuhvatila veoma važnu temu – novo ekonomsko upravljanje u Evropskoj uniji i ulogu centralnih banaka u tom konceptu. Publikacija je pripremljena i objavljena uz podršku Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju.

Zbornik radova sa konferencije „Ekonomsko upravljanje u Evropi i proces pristupanja Evropskoj uniji: koja je uloga centralnih banaka“ „Ekonomsko upravljanje u Evropi i proces pristupanja
Evropskoj uniji: koja je uloga centralnih banaka“
 
Zbornik radova sa konferencije