ћирилица | english info servis | rečnik | sadržaj | kontakti | pomoć 
Istraživanja

Istraživanja

Razvojem svoje istraživačke funkcije, Narodna banka Srbije ostvaruje važan preduslov ispunjenja osnovnih ciljeva i zadataka iz svoje nadležnosti.

Pored intenziviranja istraživanja kroz radne papire i druge publikacije, nastaviće se aktivnosti na izgradnji Narodne banke Srbije kao lokalnog i regionalnog centra istraživačkih seminara i međunarodnih konferencija. S tim ciljem, Narodna banka Srbije će i dalje razvijati saradnju s centralnim bankama i međunarodnim akademskim i drugim institucijama putem zajedničkog rada na istraživačkim projektima, razmene studijskih boravaka istraživača, zajedničkog korišćenja istraživačkih resursa, kao i saradnje u organizaciji istraživačkih seminara.

Istraživački seminari

Da bi zaposlenima u Narodnoj banci Srbije i drugim ekonomskim stručnjacima u Srbiji omogućila komunikaciju s vrhunskim ekonomistima, Narodna banka Srbije svakog petka organizuje istraživačke seminare. Dosadašnji gosti na istraživačkim seminarima bili su vodeći ekonomisti poput Bojana Jovanovića, Lukrecije Rajhlin, Bernara Dime, Čarlsa Engela, Žordi Galija, Fabricija Zilibotija i mnogih drugih...


Konferencije i istraživački kursevi

U okviru strategije razvoja istraživanja, Narodna banka Srbije organizuje međunarodne konferencije iz oblasti od posebnog interesa u istraživačkom smislu. Uz jačanje reputacije banke, cilj ovih konferencija je uključivanje nekih vodećih svetskih stručnjaka u tim oblastima, kao i mladih ljude iz Srbije koji predstavljaju značajan potencijal i onih koji su aktivni istraživači.

Pogledajte...
Stručni radovi
Biblioteka
Korisni linkovi