ћирилица | english info servis | rečnik | sadržaj | kontakti | pomoć 

29.10.2019.

Narodna banka Srbije obeležava Svetsku nedelju štednje

Narodna banka Srbije i ove godine tradicionalno obeležava Svetsku nedelju štednje raznovrsnim aktivnostima usmerenim na finansijsku edukaciju dece i omladine.

U sklopu ovogodišnjeg programa, na Fakultetu za pravne i poslovne studije „Dr Lazar Vrkatić“ u Novom Sadu realizovana je radionica „Falsifikati”, na kojoj se studenti upoznaju sa istorijatom falsifikovanja novčanica i kovanog novca. Posebna akcenat je na istorijatu krivotvorenja novca na našim prostorima, detaljnom upoznavanju sa zaštitnim elementima novčanica dinara, evra i dolara, kao i sa odlikama falsifikata tih novčanica.

Studenti Ekonomskog fakulteta u Kragujevcu posetiće Centar za posetioce Narodne banke Srbije u Ulici kralja Petra 12.

Narodna banka Srbije ugostiće i učenike i profesore Trgovinsko-ugostiteljske škole iz Leskovca i tom prilikom biće predstavljena nova radionica „Znamenite ličnosti na novčanicama”. Radionica sadrži izlaganje o svakoj pojedinačnoj novčanici od 1884. godine do danas na kojoj se nalazi ličnost značajna za našu kulturno-istorijsku baštinu – opis novčanice i osvrt na život i delo ličnosti predstavljene na njoj. Osnovni cilj radionice jeste podizanje nivoa znanja o značaju odabranih ličnosti za naše nasleđe, kao i buđenje interesovanja za dalje individualno istraživanje o njima i poistovećivanje s vrednostima koje oni oličavaju.

Kabinet guvernera