ћирилица | english info servis | rečnik | sadržaj | kontakti | pomoć 

24.06.2020.

Počeli zvanični razgovori misije Međunarodnog monetarnog fonda s delegacijom Republike Srbije

Zvanični razgovori delegacije Republike Srbije s misijom Međunarodnog monetarnog fonda počeli su danas plenarnim sastankom, koji je održan u video-formatu. Delegaciju Republike Srbije predvodi Jorgovanka Tabaković, guverner Narodne banke Srbije, koja je i guverner Republike Srbije u Međunarodnom monetarnom fondu, a misiju Međunarodnog monetarnog fonda predvodi Jan Kejs Martejn. U razgovorima je učestvovao i ministar finansija Siniša Mali sa saradnicima.

Razgovori sa misijom Međunarodnog monetarnog fonda, koji će trajati do 3. jula, vodiće se u okviru četvrtog polugodišnjeg razmatranja Instrumenta za koordinaciju politike, koji je odobren u julu 2018. godine i savetodavnog je karaktera.

Tom prilikom biće sagledana aktuelna fiskalna, monetarna i ukupna makroekonomska kretanja, uključujući i uticaj pandemije na domaću i svetsku ekonomiju, a biće reči i o izgledima i projekcijama za naredni period. Pored toga, biće razmotreni i reformski i kvantitativni ciljevi sprovođenja ekonomskog programa, koji ne predviđa korišćenje finansijskih sredstava Međunarodnog monetarnog fonda.

Kabinet guvernera