10.05.2021.

Narodna banka Srbije učestvuje u obeležavanju manifestacije „Muzeji za 10”

Narodna banka Srbije, u okviru manifestacije „Muzeji za 10”, od 12. do 18. maja, predstaviće putem video-sadržaja izložbu „Srpski slikari i vajari 20. veka – izbor iz zbirke NBS”.

Izložbu „Srpski slikari i vajari 20. veka – izbor NBS” čini 21 reprezentativno delo najznačajnijih srpskih autora ovog perioda. Izabrana dela ilustruju bitne procese u srpskoj likovnoj umetnosti u periodu moderne do 1950. i u periodu savremene umetnosti nakon 1950. godine.

Istovremeno, ovaj reprezentativni izbor umetničkih dela iz zbirke likovnih umetnosti Narodne banke Srbije jasno svedoči o kontinuitetu delovanja centralne finansijske institucije na polju umetnosti i kulture, koji se ostvaruje u relativno dugom vremenskom periodu i u različitim istorijskim, političkim i društvenim okolnostima.
 
Ovom izložbom Narodna banka Srbije želi da javnosti predstavi i približi deo nasleđa likovne umetnosti Srbije, kome zbirka likovnih umetnosti Narodne banke Srbije i pripada.

Manifestacija se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, u saradnji s Nacionalnim komitetom ICOM Srbija.
 
Posetite nas: www.centarzaposetioce.nbs.rs

 

Kabinet guvernera