21.02.2022.

Halkbank a. d. Beograd omogućila korišćenje deep link-a za IPS plaćanja na internetu svojim korisnicima

Halkbank a.d. Beograd omogućila je svojim klijentima upotrebu deep link tehnologije za izvršavanje IPS plaćanja na internetu. Klijenti koji na svom mobilnom telefonu imaju instaliranu i aktiviranu aplikaciju mobilnog bankarstva ove banke mogu da izvršavaju IPS plaćanja na internet prodajnim mestima u svega nekoliko klikova.

Plaćanje u svega nekoliko klikova omogućeno je na mobilnim uređajima korisnika izborom opcije IPS skeniraj kao načina plaćanja. Iz prikazane padajuće liste banaka koje su omogućile ovaj vid plaćanja potrebno je izabrati banku čijom aplikacijom korisnik želi da izvrši plaćanje i na kraju kliknuti na dugme plati. Na taj način kupac će pokrenuti željenu aplikaciju mobilnog bankarstva na svom mobilnom telefonu, u kojoj će potvrditi izvršavanje željenog plaćanja.
Podržavanjem takvog procesa plaćanja, Halkbank a.d. Beograd i druge banke koje su početkom meseca to već omogućile svojim klijentima, uz jednostavan i brz proces plaćanja na internetu, omogućavaju i siguran proces plaćanja, u kome se ne ostavljaju osetljivi podaci o platnom instrumentu na stranici trgovca. Proces plaćanja se potvrđuje i realizuje u sigurnom okruženju aplikacije mobilnog bankarstva i u okviru višestrukih bezbednosnih mehanizama primenjenih od strane IPS NBS sistema i njegovih učesnika.

Konstantnim proširivanjem baze korisnika mobilnog bankarstva koji mogu da izvrše plaćanje na takav način i postojanjem opisanih procesa koji garantuju sigurnost i jednostavnost plaćanja na internetu, način plaćanja IPS skeniraj  predstavlja jedinstveno rešenje na tržištu, koje i trgovcima donosi višestruke koristi – novčana sredstva su na računu trgovca u nekoliko sekundi, nema potrebe za upravljanjem ili čuvanjem osetljivih informacija o platnom instrumentu kupca, jednostavnost implementacije rešenja, jednostavno i brzo plaćanje za kupce, potencijalno niže naknade zbog cenovne politike Narodne banke Srbije i dr.

Pored Halkbank a.d. Beograd, upotrebu deep link tehnologije za izvršavanje IPS plaćanja na internetu omogućilo je još osam banaka u Srbiji: Banka Inteza, Eurobank-Direktna, Erste banka, Unikredit banka, OTP banka, Komercijalna banka, Rajfajzen banka i AIK banka.

Sektor za platni sistem