30.05.2022.

Podizanje gotovine uz kupovinu Dina karticom u maloprodajnim objektima Merkator, Roda i Idea

Narodna banka Srbije obaveštava građane da je za korisnike Dina kartica kompanija „Merkator-S” u svojim maloprodajnim objektima Merkator, Roda i Idea uvela novu uslugu koja im omogućava podizanje gotovog novca bez odlaska do bankomata ili šaltera banke.

Usluga „Podigni dinare” jeste usluga koja korisnicima Dina kartica omogućava istovremenu kupovinu i podizanje gotovine. Zahvaljujući razgranatoj mreži prodajnih mesta Merkator, Roda i Idea, posebno u onim sredinama u kojima je manje razvijena mreža bankomata, usluga servisa podizanja gotovine uz kupovinu u DinaCard sistemu biće dostupna velikom broju potrošača, čime će im biti olakšan pristup gotovini. Istovremeno, ponuda servisa „Podigni dinare” uvećava konkurentnost trgovaca, jer predstavlja mogućnost za privlačenje dodatnog broja potrošača u prodajni objekat.

Prva transakcija podizanja gotovine uz kupovinu na prodajnim mestima Merkator, Roda i Idea obavljena je danas na prodajnom mestu „Merkator centar” u Beogradu. Događaju su prisustvovali guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković i predstavnici kompanije „Merkator-S” i Unikredit banke AD Beograd. Guverner Jorgovanka Tabaković je naglasila da je u prethodnom periodu mnogo toga urađeno i da Narodna banka Srbije nastavlja aktivnosti na promociji i razvoju bezgotovinskih plaćanja i omasovljenju savremenih platnih usluga. Takođe, istakla je da je za dalji razvoj nacionalnih platnih instrumenata vrlo značajna podrška kompanija koje prepoznaju značaj domaćih proizvoda i koristi koje ti proizvodi pružaju i njima i ekonomskom sistemu.

„Onaj ko koristi Dina karticu ima mnoge pogodnosti – jeftinije je i sigurnije jer tim sistemom upravlja Narodna banka Srbije. Koliko je to važno u ovim okolnostima, neću ni da govorim”, rekla je guverner Jorgovanka Tabaković. Istakla je da uspesi nacionalnog kartičnog sistema ne bi bili mogući bez podrške institucija i kompanija koje prepoznaju kvalitet, koristi i važnost domaćih brendova, kao što je kompanija „Merkator-S”. Guverner Jorgovanka Tabaković je toj kompaniji zahvalila na omogućavanju nove usluge za korisnike nacionalne platne kartice i na organizaciji ovog događaja.

 

Sektor za platni sistem