27.10.2022.

Omogućeno plaćanje platnim karticama Union Pay na benzinskim stanicama NIS Petrol i Gasprom

Narodna banka Srbije obaveštava javnost da je na benzinskim stanicama NIS Petrol i Gasprom od sada moguće robu i usluge platiti platnim karticama UnionPay.

Saradnja Narodne banke Srbije s kartičnim sistemom UnionPay International uspostavljena je na inicijativu guvernera Narodne banke Srbije Jorgovanke Tabaković, kako bi se osnažio srpski nacionalni kartični sistem – DinaCard. Kao rezultat toga i saradnje kompanije NIS, Narodne banke Srbije i NLB Komercijalne banke AD Beograd, uvedena je i usluga plaćanja platnom karticom UnionPay kod jednog od najvećih trgovaca na tržištu naftnih derivata. Ovim su srpski proizvodi i usluge još dostupniji svim ljudima iz inostranstva koji borave u našoj zemlji ili kroz nju prolaze i žele da plate karticom Union Pay.

Podsećamo na to da je na benzinskim stanicama NIS Petrol i Gasprom moguće plaćati robu i usluge instant plaćanjem, kao i nacionalnom platnom karticom DinaCard na odloženo ili na rate.

Narodna banka Srbije će nastaviti da sprovodi aktivnosti usmerene na uvođenje najsavremenijih bezgotovinskih plaćanja za dobrobit svih građana, trgovaca i tržišta u celini.

Sektor za platni sitem