10.03.2021.

Корисници Addiko bank a.d. Beograd моћи ће DinaCard картицама неометано да располажу својим средствима и у периоду најављених радова од 12. до 15. марта

Народна банка Србије обавештава грађане да je наложила Addiko bank a.d. Beograd да својим корисницима обезбеди неометано коришћење DinaCard картица и у периоду када је најавила радове, од 12. до 15. марта 2021. године.

Претходно је Addiko bank a.d. Beograd обавестила своје кориснике и Народну банку Србије да током поменутих радова њени корисници неће бити у могућности да користе само DinaCard платне картице. Банка има обавезу да омогући несметан рад националне платне картице једнако као што обезбеђује неометан рад иностраних картичних система.

Став Народне банке Србије јесте да је прекид у раду DinaCard картица који је Addiko bank a.d. Beograd првобитно најавила неоправдан, посебно ако се има у виду постојање једноставног техничког решења којим се може обезбедити захтевани квалитет услуге и континуитет пословања, те да ова банка мора обезбедити својим корисницима да неометано располажу својим средствима коришћењем DinaCard картица.

Addiko bank a.d. Beograd је 9. марта 2021. године обавестила Народну банку Србије да ће и у периоду радова обезбедити својим корисницима неометан рад DinaCard картица.

Кабинет гувернера