10.05.2021.

Народна банка Србије учествује у обележавању манифестације „Музеји за 10”

Народна банка Србије, у оквиру манифестације „Музеји за 10”, од 12. до 18. маја, представиће путем видео-садржаја изложбу „Српски сликари и вајари 20. века – избор из збирке НБС”.

Изложбу „Српски сликари и вајари 20. века – избор НБС” чини 21 репрезентативно дело најзначајнијих српских аутора овог периода. Изабрана дела илуструју битне процесе у српској ликовној уметности у периоду модерне до 1950. и у периоду савремене уметности након 1950. године.

Истовремено, овај репрезентативни избор уметничких дела из збирке ликовних уметности Народне банке Србије јасно сведочи о континуитету деловања централне финансијске институције на пољу уметности и културе, који се остварује у релативно дугом временском периоду и у различитим историјским, политичким и друштвеним околностима.
 
Овом изложбом Народна банка Србије жели да јавности представи и приближи део наслеђа ликовне уметности Србије, коме збирка ликовних уметности Народне банке Србије и припада.

Манифестација се одржава под покровитељством Министарства културе и информисања Републике Србије, у сарадњи с Националним комитетом ICOM Србија.
 
Посетите нас: www.centarzaposetioce.nbs.rs

 

Кабинет гувернера