26/10/2023

Народна банка Србије обележава Светску недељу штедње

Народна банка Србије ће и ове године програмима финансијске едукације од 30. октобра до 3. новембра традиционално обележити Светску недељу штедње.

Тим поводом, матуранти Смедеревске гимназије, Економске школе „Стана Милановић” из Шапца и Трговинско-угоститељске школе из Лесковца имаће прилику да се упознају са историјом новца, од његове најраније појаве до данашњих дана, с посебним освртом на наш динар, у предавању „Монетарна историја Србије”.

Такмичење у едукативној игри „Финансије за касније” планирано је 2. новембра, а радионица „Мој буџет и ја” 3. новембра за ученике Средње школе за економију, право и администрацију из Београда. Ова радионица биће одржана и за ученике Гимназије у Обреновцу у понедељак, 30. октобра.

У складу са својим стратешким опредељењем на пољу финансијског образовања, Народна банка Србије спроводи програме финансијског образовања свих старосних категорија становништва. Финансијској едукацији деце и омладине, од најмлађих разреда основне школе до студената, Народна банка Србије доприноси тако што младима помаже у разумевању финансијских производа и услуга, као и у унапређењу знања о историјату новца, лажном новцу и како га препознати.

Кабинет гувернера