02/11/2023

AIK banka постала власник Eurobank Direktne

У складу с претходно датом сагласношћу Народне банке Србије, Agroindustrijsko кomercijalna banka AIK banka a.d. Beograd данас jе постала једини власник Eurobank Direktne akcionarskog društva Beograd. Након данашње трансакције, Eurobank Direktna постаје члан домаће банкарске групе, а заједничко учешће обеју банака на банкарском тржишту у Србији износиће више од 13%. Промена власништва биће регистрована код Централног регистра, депоа и клиринга хартија од вредности.

Наведена промена власника не мења статус клијената Eurobank Direktnе, која за сада наставља да послује под истим пословним именом. Уговори који су закључени између ове банке и њених клијената остају на снази, те клијенти задржавају сва уговорена права и обавезе.

Давањем претходне сагласности на ову трансакцију, Народна банка Србије наставља да подржава све оне активности које су усмерене ка одржавању и јачању стабилности целокупног банкарског сектора Републике Србије.

На крају, истичемо и да је предметна трансакција још једна потврда да је Народна банка Србије у претходном периоду успоставила адекватан оквир за пословање банака и ширење пословања постојећих инвеститора на домаћем банкарском тржишту, као и за прилив нових инвестиција.

Кабинет гувернера