19/04/2024

Друго републичко такмичење у едукативном квизу „Знамените личности на динарским новчаницама“

Друго републичко такмичење у едукативном квизу „Знамените личности на динарским новчаницама“У организацији Народне банке Србије и Економског факултета у Београду данас је одржано друго републичко такмичење у едукативном квизу „Знамените личности на динарским новчаницама“. Осам најбоље пласираних екипа с регионалних такмичења, које чине матуранти економских школа и других средњих школа са економским смеровима широм Србије, одмерило је своје знање о лику и делу знаменитих личности на српским новчаницама.

Прво место освојила је екипа матураната из Техничке школе из Бајине Баште, друго место је припало Средњој економској школи „Боса Милићевић” из Суботице, док је треће место заузела екипа Средње стручне школе „Бранко Радичевић” из Руме.

Едукативни квиз садржи питања о знаменитим личностима на динарским новчаницама почев од 1876. године све до оптицајних новчаница, које данас користимо као средство плаћања. Приликом одговарања на питања постављена у квизу такмичари се опредељују за један од три понуђена одговора, после чега им се у форми новчанице представља тачан одговор, као и кратка прича са занимљивостима из живота личности на новчаници.

Кабинет гувернера