19.04.2024.

Drugo republičko takmičenje u edukativnom kvizu „Znamenite ličnosti na dinarskim novčanicama“

Drugo republičko takmičenje u edukativnom kvizu „Znamenite ličnosti na dinarskim novčanicama“U organizaciji Narodne banke Srbije i Ekonomskog fakulteta u Beogradu danas je održano drugo republičko takmičenje u edukativnom kvizu „Znamenite ličnosti na dinarskim novčanicama“. Osam najbolje plasiranih ekipa s regionalnih takmičenja, koje čine maturanti ekonomskih škola i drugih srednjih škola sa ekonomskim smerovima širom Srbije, odmerilo je svoje znanje o liku i delu znamenitih ličnosti na srpskim novčanicama.

Prvo mesto osvojila je ekipa maturanata iz Tehničke škole iz Bajine Bašte, drugo mesto je pripalo Srednjoj ekonomskoj školi „Bosa Milićević” iz Subotice, dok je treće mesto zauzela ekipa Srednje stručne škole „Branko Radičević” iz Rume.

Edukativni kviz sadrži pitanja o znamenitim ličnostima na dinarskim novčanicama počev od 1876. godine sve do opticajnih novčanica, koje danas koristimo kao sredstvo plaćanja. Prilikom odgovaranja na pitanja postavljena u kvizu takmičari se opredeljuju za jedan od tri ponuđena odgovora, posle čega im se u formi novčanice predstavlja tačan odgovor, kao i kratka priča sa zanimljivostima iz života ličnosti na novčanici.

Kabinet guvernera