17.04.2024.

Guverner Jorgovanka Tabaković s kompanijom Rakuten Vajber o mogućnostima saradnje u oblasti instant plaćanja

Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković sastala se s predstavnicima kompanije Rakuten Vajber radi razmatranja saradnje čiji bi rezultat bilo povezivanje funkcionalnosti Rakuten Vajber aplikacije i servisa IPS NBS sistema, na korist svih građana Republike Srbije.

Uvođenjem našeg sistema za instant plaćanja – IPS NBS sistema 2018. godine, prva u regionu i među prvima u svetu, Narodna banka Srbije stvorila je čvrst temelj za dalji razvoj platnih usluga zasnovanih na instant prenosu novčanih sredstava, čime se svrstala među svetske lidere u oblasti razvoja platnih usluga i inovativnih servisa.

Danas više od 4 miliona korisnika aplikacija mobilnog bankarstva ima mogućnost da plaća na instant način – jednostavno, brzo i sigurno, a integracija sistema za instant plaćanja s naprednim komunikacionim tehnologijama pojačava mogućnosti za rast i razvoj funkcionalnosti koje naš sistem za instant plaćanja pruža trgovcima, potrošačima i celoj privredi da dalje napreduju u dinamičnom digitalnom okruženju.

Sektor za platni sistem