10.06.2024.

Još tri banke omogućile uslugu mobilnog bankarstva za svoje klijente

Narodna banka Srbije obaveštava javnost da su u prethodnom periodu API Bank a.d. Beograd, Srpska banka a.d. Beograd i Adriatic Bank a.d. Beograd omogućile uslugu mobilnog bankarstva za svoje klijente, kao i mogućnost korišćenja instant plaćanja, omogućavanjem jednostavne i pouzdane metode plaćanja putem mobilnog telefona – IPS skeniraj, IPS pokaži, IPS QR i Prenesi.

Korisnici mobilnih aplikacija ovih banaka sada mogu da plaćaju na fizičkim i internet prodajnim mestima trgovaca koji su omogućili prihvatanje instant plaćanja bez unosa i ostavljanja osetljivih podataka o platnom instrumentu. Uz to, korisnici mogu da skeniranjem IPS QR kodova s računa ili faktura plate svoje obaveze brzo, jednostavno i sigurno, uz značajnu uštedu vremena i veću sigurnost kod unosa podataka prilikom realizacije naloga za prenos.

Pored ovih plaćanja, korisnicima aplikacije mobilnog bankarstva navedene banke su omogućile i uslugu Prenesi, zahvaljujući kojoj građani jednostavno izvršavaju instant plaćanja unošenjem samo broja mobilnog telefona koji je primalac plaćanja registrovao za tu uslugu i iznosa koji žele da prenesu vlasniku tog broja telefona – primaocu plaćanja.

Pored navedenih banaka i drugi učesnici IPS NBS sistema svojim korisnicima pružaju pomenute usluge, a listu učesnika i usluga koje pružaju možete pronaći ovde, dok se o uslugama IPS NBS sistema možete dodatno informisati na sajtu Instant Plaćanja Srbija. Više informacija o ponudi servisa za instant plaćanje korisnici mogu dobiti i na internet prezentacijama banaka, u ekspoziturama, kao i pozivanjem korisničkih servisa.

Sektor za platni sistem