03.02.2021.

Plaćanje Dina karticama na rate – savremena, elektronska zamena za ček

Narodna banka Srbije podseća građane da je nacionalnom Dina karticom omogućeno plaćanje na rate bez kamate, pri čemu korisnici debitne Dina kartice imaju na raspolaganju istu funkcionalnost kao i prilikom plaćanja čekovima, ali daleko praktičnije, jednostavnije i savremenije, što su prepoznali i banke i trgovci i zbog čega postoji veliki interes da takvu funkcionalnost pruže korisnicima. Dakle, plaćanje na rate Dina karticom ima sve prednosti plaćanja čekovima, ali je znatno brže i jednostavnije – nema čekanja na kasi i vremenski zahtevnog ispisivanja čekova, kao ni ograničenja potrošnje po čeku, a broj rata korisnik sam određuje pri kupovini.
 
Plaćanje na rate bez kamate Dina karticom kod trgovaca koji, u skladu sa svojom poslovnom politikom, nude tu opciju, svojim korisnicima u ovom trenutku pružaju Banka Poštanska štedionica i Komercijalna banka, s tim da se broj trgovaca i banaka koji žele da omoguće ovu uslugu stalno povećava.
 
Korisnici debitnih Dina kartica Banke Poštanska štedionica mogu plaćati odloženo do šest rata bez naknada i kamate na preko 3.000 prodajnih mesta širom Srbije. Više informacija i spisak svih trgovaca koji nude opciju plaćanja na rate debitnom karticom DinaCard – PostCard Banke Poštanska štedionica nalaze se na: http://www.posted.co.rs/kupovina-na-rate/, a najveći trgovci koji su prepoznali prednosti ove usluge jesu sledeći: Aksa, Aman, Beoguma, DIS, Vitorog promet, Đak, Emmezeta, Gigatron, Gomex, Ikea, Matis, Merkator–Roda–Idea, N Sport, Numanović, Office Shoes, Tehnomanija, Tehnomedia centar, Tref sport, Triple Jump, Univers co i drugi.

Sličnu pogodnost imaju i korisnici usluga Komercijalne banke. Ova banka svojim korisnicima debitne kartice DinaCard klasik/Start nudi mogućnost beskamatnog plaćanja na više jednakih mesečnih rata. Više informacija o programu odloženog plaćanja debitnom Dina karticom Komercijalne banke, kao i spisak trgovaca kod kojih je moguće ostvariti ovu pogodnost, možete naći na: https://www.kombank.com/sr/stanovnistvo/platne-kartice/debitne/placanje-na-rate-bez-kamate-debitne-kartice.

Sektor za platni sistem