09.08.2023.

Sve više plaćanja na rate Dina karticama i u drugom tromesečju 2023. godine

U drugom tromesečju 2023. godine ostvaren je promet na osnovu korišćenja plaćanja na rate Dina karticama u ukupnom iznosu od 2,4 milijarde dinara, što je povećanje od 38% u odnosu na drugo tromesečje 2022. godine, kada je promet bio oko 1,7 milijardi dinara.

Broj transakcija u drugom tromesečju 2023. godine iznosio je 301.561, dok je u istom tromesečju 2022. godine bilo 226.148 transakcija, što je povećanje od 33%.

Takođe, u drugom tromesečju tekuće godine, ukupan broj rata je oko 1,4 miliona, dok je u prethodnoj godini bilo oko 1 milion rata, što pokazuje da je u navedenom tromesečju 2023. bilo za 33% više rata nego u istom periodu prethodne godine.

Narodna banka Srbije podseća javnost da su Banka Poštanska štedionica, Banka Inteza i NLB Komercijalna banka omogućile svojim korisnicima Dina kartica plaćanje na rate, u okviru svojih raspoloživih sredstava i bez potrebe da se dodatno zadužuju u banci korišćenjem kredita.

Napominjemo da plaćanje na rate ovom karticom ima sve prednosti plaćanja čekovima, ali je znatno brže i jednostavnije – nema čekanja na kasi i vremenski zahtevnog ispisivanja čekova, kao ni ograničenja potrošnje po čeku, a broj rata korisnik određuje sam pri kupovini.

Korisnici Dina kartica navedenih banaka mogu plaćati na rate na preko 14.000 prodajnih mesta u Republici Srbiji.

Više informacija i spisak trgovaca koji pružaju ovu mogućnost svojim kupcima možete pogledati na internet stranici Banke Poštanska štedionica, Bance Intesa i NLB Komercijalne banke.

Za više informacija o nacionalnoj kartici pozivamo vas da posetite internet prezentaciju sistema DinaCard.

Sektor za platni sistem