09.08.2023.

Све више плаћања на рате Дина картицама и у другом тромесечју 2023. године

У другом тромесечју 2023. године остварен је промет на основу коришћења плаћања на рате Дина картицама у укупном износу од 2,4 милијарде динара, што је повећање од 38% у односу на друго тромесечје 2022. године, када је промет био око 1,7 милијарди динара.

Број трансакција у другом тромесечју 2023. године износио је 301.561, док је у истом тромесечју 2022. године било 226.148 трансакција, што је повећање од 33%.

Такође, у другом тромесечју текуће године, укупан број рата је око 1,4 милиона, док је у претходној години било око 1 милион рата, што показује да је у наведеном тромесечју 2023. било за 33% више рата него у истом периоду претходне године.

Народна банка Србије подсећа јавност да су Банка Поштанска штедионица, Банка Интеза и НЛБ Комерцијална банка омогућиле својим корисницима Дина картица плаћање на рате, у оквиру својих расположивих средстава и без потребе да се додатно задужују у банци коришћењем кредита.

Напомињемо да плаћање на рате овом картицом има све предности плаћања чековима, али је знатно брже и једноставније – нема чекања на каси и временски захтевног исписивања чекова, као ни ограничења потрошње по чеку, а број рата корисник одређује сам при куповини.

Корисници Дина картица наведених банака могу плаћати на рате на преко 14.000 продајних места у Републици Србији.

Више информација и списак трговаца који пружају ову могућност својим купцима можете погледати на интернет страници Банке Поштанскa штедионицa, Bance Intesa и NLB Komercijalne banke.

За више информација о националној картици позивамо вас да посетите интернет презентацију система DinaCard.

Сектор за платни систем