14.03.2024.

Počeli zvanični razgovori misije Međunarodnog monetarnog fonda s delegacijom Srbije

Plenarnim sastankom koji je danas održan u Narodnoj banci Srbije počeli su zvanični razgovori predstavnika Republike Srbije s misijom Međunarodnog monetarnog fonda. Delegaciju Republike Srbije predvodi Jorgovanka Tabaković, guverner Narodne banke Srbije i guverner Republike Srbije u Međunarodnom monetarnom fondu. U razgovorima je učestvovao i potpredsednik Vlade i ministar finansija Siniša Mali sa saradnicima. Razgovori se održavaju povodom trećeg razmatranja rezultata stendbaj aranžmana koji je Međunarodni monetarni fond odobrio našoj zemlji 19. decembra 2022. godine.

Misija Međunarodnog monetarnog fonda, koju predvodi Donal Mekgetigan, boraviće u Beogradu do 26. marta, a tokom razgovora biće razmotrena najnovija makroekonomska kretanja, ekonomski izgledi i rizici, kao i ključna pitanja u vezi s realizacijom programa.

Drugo razmatranje sprovođenja dogovorenog ekonomskog programa okončano je u decembru 2023. odlukom Odbora izvršnih direktora Međunarodnog monetarnog fonda o njegovom uspešnom završetku.

Kabinet guvernera