14.03.2024.

Почели званични разговори мисије Међународног монетарног фонда с делегацијом Србије

Пленарним састанком који је данас одржан у Народној банци Србије почели су званични разговори представника Републике Србије с мисијом Међународног монетарног фонда. Делегацију Републике Србије предводи Јоргованка Табаковић, гувернер Народне банке Србије и гувернер Републике Србије у Међународном монетарном фонду. У разговорима је учествовао и потпредседник Владе и министар финансија Синиша Мали са сарадницима. Разговори се одржавају поводом трећег разматрања резултата стендбај аранжмана који је Међународни монетарни фонд одобрио нашој земљи 19. децембра 2022. године.

Мисија Међународног монетарног фонда, коју предводи Донал Мекгетиган, боравиће у Београду до 26. марта, а током разговора биће размотренa најновија макроекономска кретања, економски изгледи и ризици, као и кључна питања у вези с реализацијом програма.

Друго разматрање спровођења договореног економског програма окончано је у децембру 2023. одлуком Одбора извршних директора Међународног монетарног фонда о његовом успешном завршетку.

Кабинет гувернера