12.06.2023.

Znatno povećanje korišćenja usluge plaćanja na rate Dina karticama u 2022. godini

U 2022. godini ostvaren je promet plaćanjem na rate Dina karticama u ukupnom iznosu od 7,6 milijardi dinara, što je za 32% više nego u 2021. godini, kada je promet bio oko 5,7 milijardi dinara.

Narodna banka Srbije podseća javnost da su Banka Poštanska štedionica, Banka Inteza i NLB Komercijalna banka omogućile svojim korisnicima Dina kartica plaćanje na rate, a u okviru svojih raspoloživih sredstava i bez potrebe da se dodatno zadužuju u banci korišćenjem kredita.

Napominjemo da plaćanje na rate ovom karticom ima sve prednosti plaćanja čekovima, ali je znatno brže i jednostavnije – nema čekanja na kasi i vremenski zahtevnog ispisivanja čekova, kao ni ograničenja potrošnje po čeku, a broj rata korisnik određuje sam pri kupovini.

Korisnici Dina kartica navedenih banaka mogu plaćati na rate na preko 14.000 prodajnih mesta u Republici Srbiji.

Zbog velikog interesovanja trgovaca i korisnika za ovu uslugu, broj prodajnih mesta na kojima je moguće platiti Dina karticom na rate konstantno raste.

Za više informacija i spisak trgovaca koji pružaju ovu mogućnost svojim kupcima posetite internet stranice Banke Poštanska štedionica, Banke Inteze i NLB Komercijalne banke.

Za više informacija o nacionalnoj kartici pozivamo vas da posetite internet prezentaciju sistema DinaCard.

Sektor za platni sistem