21.04.2023.

Prvo republičko takmičenje u edukativnom kvizu „Znamenite ličnosti na dinarskim novčanicama”

U organizaciji Narodne banke Srbije i Ekonomskog fakulteta u Nišu, danas je održano prvo republičko takmičenje u edukativnom kvizu „Znamenite ličnosti na dinarskim novčanicama”. Sedam najbolje plasiranih ekipa s regionalnih takmičenja, koje čine maturanti ekonomskih škola širom Srbije, odmerilo je svoje znanje o liku i delu znamenitih ličnosti na srpskim banknotama.

Prvo mesto osvojila je ekipa Ekonomsko-trgovinske škole iz Paraćina, drugo mesto zauzela je ekipa iz Ekonomsko-trgovinske škole iz Kosovske Mitrovice, dok je treće mesto pripalo maturantima Ekonomske škole „Bosa Milićević” iz Subotice.

Edukativni kviz sadrži pitanja o znamenitim ličnostima na dinarskim novčanicama počev od 1876. godine sve do opticajnih novčanica, koje danas koristimo kao sredstvo plaćanja u našoj zemlji. Prilikom odgovaranja na pitanja postavljena u kvizu takmičari se opredeljuju za jedan od tri ponuđena odgovora, posle čega im u formi novčanice biva predstavljen tačan odgovor, kao i kratka priča sa zanimljivostima iz života ličnosti predstavljenih na novcu.

Čestitamo pobednicima i zahvaljujemo svim takmičarima na učešću.

Kabinet guvernera