11.03.2022.

Народна банка Србије обележава Недељу француског језика и франкофоније и Светску недељу новца

Народна банка Србије од 12. до 20. марта обележава Недељу француског језика и франкофоније у оквиру манифестације „Март – месец франкофоније”. Тим поводом, заинтересовани посетиоци ће од 12. марта моћи на поддомену centarzaposetioce@nbs.rs да погледају каталог који је испратио изложбу „Централне банке Србије и Француске у време Првог светског рата”, као и видео материјал овој сарадњи.

Народна банка Србије од 21. до 27. марта обележава и Светску недељу новца. Светска недеља новца, која се ове године обележава по десети пут, представља глобалну акцију чији су циљеви едукација деце и омладине о новцу, штедњи, предузетништву и сличним темама путем забавних и интерактивних активности. Активности у оквиру Светске недеље новца организују школе, универзитети, министарства, централне банке и друге финансијске и образовне институције широм света.

Ове године, Народна банка Србије ће путем видео-садржаја представити знамените личности на нашим оптицајним новчаницама у жељи да подсети јавност на немерљив допринос који су те личности светског гласа дале нашем културно-историјском наслеђу. Видео-садржај ће бити доступан од 21. марта на поддомену Центра за посетиоце народне банке Србије: centarzaposetioce@nbs.rs. Такође, 23. марта, у просторијама Академије струковних студија „Западна Србија” у Ваљеву биће организована радионица „Мој буџет и ја”, као и турнир у едукативној игри „Финансије за касније”. Студенти Академије биће у прилици да анализирањем појмова као што су трошење, задуживање и штедња науче како да разумније управљају својим новцем и како да прецизније креирају свој буџет.

Центар за посетиоце