27.10.2022.

Омогућено плаћање платним картицама Union Pay на бензинским станицама НИС Петрол и Гаспром

Народна банка Србије oбавештава јавност да је на бензинским станицама НИС Петрол и Гаспром од сада могуће робу и услуге платити платним картицама UnionPay.

Сарадња Народне банке Србије с картичним системом UnionPay International успостављена је на иницијативу гувернера Народне банке Србије Јоргованке Табаковић, како би се оснажио српски национални картични систем – DinaCard. Као резултат тога и сарадње компаније НИС, Народне банке Србије и NLB Komercijalne banke AD Beograd, уведена је и услуга плаћања платном картицом UnionPay код једног од највећих трговаца на тржишту нафтних деривата. Овим су српски производи и услуге још доступнији свим људима из иностранства који бораве у нашој земљи или кроз њу пролазе и желе да плате картицом Union Pay.

Подсећамо на то да је на бензинским станицама НИС Петрол и Гаспром могуће плаћати робу и услуге инстант плаћањем, као и националном платном картицом DinaCard на одложено или на рате.

Народна банка Србије ће наставити да спроводи активности усмерене на увођење најсавременијих безготовинских плаћања за добробит свих грађана, трговаца и тржишта у целини.

Сектор за платни ситем