18.12.2023.

Компанија OMV Srbija омогућила прихватање инстант плаћања на својим бензинским станицама

Народна банка Србије обавештава грађане да је компанија OMV Srbija d.o.o. омогућила прихватање инстант плаћања на свим својим бензинским станицама у Републици Србији. Сада сви корисници апликација мобилног банкарства могу платити гориво, робу и услуге мобилним телефоном коришћењем методе „IPS pokaži”. Плаћање наведеном методом веома је једноставно – корисник на почетном екрану апликације мобилног банкарства активира опцију „IPS pokaži”, након чега се генерише IPS NBS QR кôд, који ће трговац скенирати читачем дводимензионалног бар-кода.

Прихватање инстант плаћања поменутa компанија омогућила је преко Banca Intesa a.d. Beograd. Поред наведене банке, и други пружаоци платних услуга нуде услугу прихватања инстант плаћања, тако да сви трговци могу да се обрате банкама и врло једноставно омогуће својим купцима овај вид безготовинских плаћања.

Народна банка Србије активно утиче на развој и повећање броја безготовинских плаћања на тржишту обезбеђивањем инфраструктуре и предуслова за креирање и примену нових модела плаћања. С тим у вези, позивамо сва заинтересована правна лица и предузетнике да размотре увођење инстант плаћања у њихово пословање и да на тај начин искористе многобројне предности које овај вид плаћања пружа.

Више информација о плаћању методом „IPS pokaži” на бензинским станицама можете добити на овом линку.

 

Сектор за платни систем